Η κατασκευή της χειροποίητης κλασσικής κιθάρας πρέπει να συνδυάζει πολλές δεξιότητες για να καταφέρει ο κατασκευαστής να την αναγάγει από απλό εργαλείο παραγωγής ήχου, σε οπτικό και ηχητικό έργο τέχνης.
 
 
Μόνο κάποιος που έχει στην κατοχή του ένα χειροποίητο μουσικό όργανο, καταλαβαίνει την ζωή και την αξία του σε σχέση με ένα όργανο παραγωγής. Η προσωπική επαφή με τον κατασκευαστή για την προσαρμογή του οργάνου στις ανάγκες του κάθε μουσικού, καθώς και η μοναδικότητα της χειροποίητης εργασίας, είναι στοιχεία που, ενώ ανέκαθεν υπήρχαν στην ζωή κάθε μουσικού, έχουν σχεδόν εκλείψει από τότε που τα μουσικά όργανα υποβιβάστηκαν σε προϊόντα μαζικής παραγωγής και η απόκτηση ενός οργάνου, μετατράπηκε από εμπειρία ζωής σε καταναλωτική διαδικασία.

Η επιθυμία να συνεχίσουμε να λειτουργούμε μέσα στη ροή της παράδοσης, που προϋποθέτει την προσωπική σχέση τόσο με το υλικό όσο και με τον αποδέκτη του, μας δίνει τη δύναμη να αναλάβουμε αυτή την επίπονη και γοητευτική πορεία μέσα στον κόσμο της αρμονίας των ήχων και των υλικών.
 
Λευτέρης Καλαντώνης